NANO CELLCARE THERAPEUT


Nano CellCare Therapie

Paarden hebben kwetsbare gewrichten en pezen, vooral in de huidige en meer beperkte leefwijze met onnatuurlijke bewegingspatronen en ondergrond.

Bij gewrichts- en peesblessures gaat het vooral om het leveren van voedingsstoffen en het onderdrukken van de ontsteking. Langer dan 48 uur koelen is schadelijk. Injecties creëren druk en operaties veroorzaken vaak meer ontsteking.

De meeste pees- en gewrichtsblessures herstellen nooit echt en worden nooit meer zo goed als ze oorspronkelijk waren. Littekenweefsel en gebrek aan flexibiliteit is een tikkende bom die na verloop van tijd nieuwe blessures veroorzaakt.

Het grootste obstakel voor een goed herstel, is de structuur van het bindweefsel zelf. Deze blokkeert de juiste toevoer van voedingsstoffen.

Pezen en gewrichten worden slecht gevoed dankzij de strakke collageenstructuren, waardoor het onmogelijk is belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine C en hyaluronzuur af te leveren aan de verre ledematen van een paard of pony. Om dit probleem te omzeilen, nanoriseren wij de belangrijkste voedingsstoffen en leveren die ter plekke over de huid, zonder operatie, injectie of ander soort invasie.

Deze niet-invasieve methode is een revolutionaire doorbraak en gepatenteerd door Body Plaza Europe.


Hoe werkt Nano CellCare?

Nano CellCare is een apparaat waarmee essentiële natuurlijke ingrediënten worden omgezet tot nanodeeltjes, waardoor het lichaam dus tot op celniveau kan worden hersteld en gevoed.

Deze innovatieve en gepatenteerde technologie creëert een verneveling van vloeibare nanodeeltjes. Nano CellCare zet biologische, lichaamseigen hyaluronzuur, essentiële mineralen uit de Dode Zee en vitamine C om in nanodeeltjes van 20 – 600Nm.

Eén nanometer staat gelijk aan een miljardste van één meter (0,000 000 001 meter) of in wetenschappelijke notatie 1×109 m. Dit betekent dat de deeltjes gemakkelijk door de huid worden opgenomen in het losse bindweefsel.

Het lichaam kan via de huid alles kleiner dan 600Nm lokaal absorberen en transporteren naar prioriteitsgebieden.

 

Door het comfortabele siliconen handstuk van het Nano CellCare apparaat te plaatsen op de plekken waar een cliënt problemen ervaart, wordt de behandeling zeer lokaal worden toegepast. Afhankelijk van de klachten, wordt een behandeltraject met een aantal behandelingen voorgesteld.


Voor een gezond & vitaal paard!

Nano CellCare therapie kan mogelijk het tekort van natuurlijke essentiële stoffen aanvullen die het zelf genezend vermogen van het lichaam activeren en langdurig ondersteunen.

 

De voornaamste behandelgebieden zijn:
Pezen & gewrichten
Spieren & fascia
Longen & luchtwegen
Huid & littekens
Preventie & revalidatie

Deze behandeling werkt erg goed samen met een sportmassage en lichttherpie.


Voorbeelden zijn:
Gewrichtspijn
Artrose & artritis (kan pijnklachten met 60 - 100% verminderen)
Wonden en snijwonden
Infecties en Ontstekingen
Gewrichts- en peesblessures
Verrekkingen en verstuikingen
Als natuurlijke pijnbestrijding
Spierregeneratie
Herstel na (zware) training
Onverklaarbare klachten
Bij vreemd gedrag (in of buiten de rijbak)
Mentale ontspanning (o.a. na verhuizing, bij/na wedstrijden)
SI problemen
Rug / wervelkolom problemenLittekenweefsel verminderen en/of voorkomen
Breuken van botten (herstellen sneller en sterker)

Pezen & gewrichten
Spieren & fascia
Longen & luchtwegen
Huid & littkens
Preventie & revalidatie

Hyaluronzuur

Hyaloronzuur houdt water en voedingsstoffen vast binnen en rond de meeste cellen in het lichaam van het paard. Het is één van de meest essentiële voedingsstoffen om bindweefsel en gewrichtsvloeistoffen op te bouwen.

 

Hyaluronzuur bevat en vervoert belangrijke voedingsstoffen naar cellen waardoor het onstekingen kan kalmeren. Het is essentieel voor flexibiliteit en de gezondheid van de huid, bindweefsels, pezen, gewrichten, en het zenuwstelsel.

Door de mineralen uit het zout van de Dode Zee te combineren met vitamine C en Hyaluronzuur kunnen alle cellen tot op spierniveau worden gevoed.


Mineraal zout

Het mineraal zout is vooral nuttig voor de longen en luchtwegen. Ook werkt het fantastisch bij huidproblemen, (oog) ontstekingen) en is het goed voor spier-en zenuwweefsel, vooral voor prestatie paarden. De meeste zouten zijn beperkt to natrium en kalium, en missen de mineralen die paarden verliezen door zware inspanning en zweten.

Het zout uit de Dode Zee is het residu dat gevonden wordt bij de historische Dode Zee in Jordanië. Het zout bevat essentiële mineralen die goed zijn voor het lichaam.


Behandeling

De behandeling duurt tussen de 20 en 40 minuten per keer.
Hierbij wordt de combi van hyaluronzuur en mineralen zout gebruikt.

Afhankelijk van de klachten is het raadzaam om meerdere behandelingen in te plannen per week/weken.

Voor wellness/onderhoud is het naar wens in te zetten - van 1x per maand tot 1x per twee maanden.


Belangrijk: De behandelingen en producten zijn geen vervanging van de behandeling door een dierenarts (maar wordt gebruikt ter ondersteuning van het herstel en welzijn van uw paard). Het vervangt niet de reguliere geneeskunde en stelt geen medische diagnose.

Nano CellCare kan ook humaan en op kleine huisdieren worden toegepast.

Bekijk het succesverhaal van Boogie Man:Vul hier het formulier voor behandeling in

Vraag folder aan

© EQUI-VITAAL 2023

onderdeel van Dressuurproeven.nl

Powered by seahorses.nl

Foto's mogen niet zonder toestemming gebruikt worden

 

Privacy verklaring